Energiewacht West steunt vermindering gasgebruik in Nederland

Energiewacht West steunt vermindering gasgebruik in Nederland

Op 27 maart jl. ondertekenden 15 energiebedrijven en milieuorganisaties, waaronder Essent, een manifest. Als onderdeel van de Essentgroep ondersteunt Energiewacht West dit voorstel om vanaf 1 januari 2021 de traditionele gasgestookte CV-ketels geleidelijk te vervangen door een hybride systeem, een warmtepomp of andere nieuwe alternatieven.

 

Georganiseerde aanpak
Door dit georganiseerd aan te pakken en een brede klimaatcoalitie te vormen, verwachten we de overheid en branche te activeren. Te activeren op het gebied van de ontwikkeling van technieken en het stimuleren hiervan, maar ook door te investeren in vakbekwame installatiemonteurs. Dit gecombineerd met diverse nieuwe financieringsmogelijkheden voor consument en bedrijf, maakt de keuze voor duurzaam logisch.

 

Belangrijke stap in realisatie energiedoelstellingen
Door gasgestookte CV-ketels te vervangen door een hybride systeem of een ander alternatief, reduceren we het gasgebruik aanzienlijk en zorgen we ervoor dat gas alleen een aanvulling is om piekmomenten op te vangen. Door dit vanaf 2021 verplicht te stellen, moet iedereen mee in deze ontwikkeling. Hiermee zetten we niet alleen een constructieve stap in het behalen van de klimaatdoelstellingen, we verminderen direct de consumptie van het Groningse gas.

Duurzaam en energiezuinig leven, het is echt mogelijk!
De ontwikkelingen in de branche en in technieken zijn inmiddels zo ver dat het relatief eenvoudig is om de stap naar nieuwe duurzame energie te zetten. Door de duurzame alternatieven voor verwarmen aan te vullen met energiebesparende producten, zoals isolatie en ledverlichting, en zonnepanelen en warmtepompen, om duurzame opwekking mogelijk te maken, is een duurzamer en energiezuinig leven mogelijk voor iedereen. Hiermee zorgen we ervoor dat onze positieve bijdrage aan de realisatie van de klimaatdoelstellingen nog groter wordt.

 

Met onze steun voor dit voorstel zetten we een belangrijke stap naar een gasarm en waar mogelijk gasloos Nederland!

 

Visie van Essent

Energiewacht West is onderdeel van Essent. Ook Essent heeft een duidelijk visie geformuleerd, waarin gedetailleerd wordt beschreven hoe we samen bijdragen aan een duurzamer Nederland. Lees het hier.

 

Lees hieronder het manifest:

 

 

Terug

© 2020, Energiewacht West.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer