Waterzijdig inregelen: minder gasverbuik, meer comfort

 

Wil je direct besparen op stookkosten en tegelijk je comfort verhogen? Laat dan de waterdoorvoer van je radiatoren door onze specialist optimaliseren. Waterzijdig inregelen, heet dat. Je verneemt direct resultaat! Profiteer meteen van onze actie en ontvang een gratis veiligheidscheck t.w.v. € 100,-*

Radiatoren inregelen, waarom en hoe?

Duurt het lang voor je woning warm wordt? Of is de ene kamer al warm, terwijl de andere ruimte koud blijft? Dan is de kans groot dat de radiatoren in je woning niet goed op elkaar zijn afgestemd. Daardoor ontstaan temperatuurverschillen; het warme water loopt niet optimaal door de radiatoren in je woning. Veel mensen zetten dan de kamerthermostaat een paar graden hoger, maar dan worden andere ruimten in je woning weer te warm. Bovendien kost iedere graad die je de thermostaat hoger zet ongeveer 6 procent meer energiegebruik per jaar. Wij lossen dat probleem voor je op! Dat doen we door alle radiatoren in je woning met elkaar in balans te brengen.

 

Het inregelen van je radiatoren helpt!

Het waterzijdig inregelen van je radiatoren is een belangrijke basis voor het verhogen van je wooncomfort en het verlagen van je energierekening. Met waterzijdig inregelen stelt onze monteur elke radiator of groep van de vloerverwarming perfect af en zorgt hij tevens voor een betere en efficiëntere verdeling van het verwarmingswater in je woning. Dat verhoogt direct het wooncomfort en zorgt tevens voor een energiebesparing van die kan oplopen tot 10% en soms zelfs 20%. En dat merk je in je portemonnee!

 • Het verhoogt direct het wooncomfort
 • De ruimtes in je woning worden voortaan gelijkmatig verwarmd
 • Je bespaart op je energierekening
 

Gratis advies

Ik wil meer informatie over waterzijdig inregelen en over de gratis veiligheidscheck*. Neem contact met mij op.

 

Voornaam*
Achternaam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Vraag of opmerking

Energiewacht West verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 

*Lees hier de actievoorwaarden

 

Is mijn CV-installatie goed ingeregeld?

Wist je dat in meer dan 90% van alle woningen de radiatoren niet goed zijn ingeregeld? En dat is jammer, want daarmee laten veel mensen geld liggen. Door je radiatoren te laten inregelen bespaar je immers direct geld. Zijn jouw radiatoren goed ingeregeld?

 

Wat gaan we doen?

Bij het waterzijdig inregelen van de radiatoren zorgt de monteur voor warmtebalans in je woning. Radiatoren die ver van de CV-ketel verwijderd zijn krijgen een grotere opening dan radiatoren die dichtbij de ketel hangen. De monteur gaat als volgt te werk:

 • Hij brengt je woning in kaart (de oppervlakte en warmteafgifte-mogelijkheid)
 • Hij controleert de instellingen van je CV-ketel
 • Hij controleert de instelmogelijkheden per radiator of groep
 • Indien noodzakelijk zorgt hij voor het aanpassen of vervangen van radiatorkranen of dubbel instelbare afsluiters (je ontvangt daar van te voren een prijsopgave voor)
 • Hij stelt het binnenwerk van iedere radiatorkraan of groep zo efficient mogelijk af

PlusJeHuis Radiatoren inregelen

Wat houdt de gratis veiligheidscheck in?

Waterzijdig inregelen is specialistenwerk. Vertrouw op de deskundigheid van Energiewacht West, dan weet je zeker dat het werk perfect wordt uitgevoerd. Bovendien ontvang je tijdelijk een veiligheidcheck van je CV-systeem helemaal gratis*. Bij deze veiligheidscheck voert de specialist de volgende werkzaaheden uit:

 • Koolmonoxidemeting
 • Rookgasafvoerinspectie
 • Waterdrukmeting
 • Gaslekkagedetectie
 • Inspectie van warmtewisselaar

*Lees hier de actievoorwaarden

Wat bespaar ik met waterzijdig inregelen?

Met het optimaal inregelen van de radiatoren in je woning ga je veel geld besparen. Hoe groot die besparing is hangt af van je persoonlijke situatie en energieverbruik. Om je een indicatie te geven gaan we uit van een besparing van 14%.

 

Type woning Gemiddeld energieverbruik Mogelijke energiebesparing Jaarlijkse besparing in euro's
Appartement 900 m3 126 m3 € 79
Tussenwoning 1.350 m3 189 m3 € 119
Hoekwoning 1.600 m3 224 m3 € 141
2 onder 1 kap 1.650 m3 231m3 € 146
Vrijstaande woning 2.200 m3 308 m3 € 194

Wat kost waterzijdig inregelen?

Het waterzijdig inregelen neemt enkele uren in beslag. Onze monteur gaat alle radiatoren in je woning bij langs en stemt daarbij de afsluiters en regelknoppen nauwkeurig op elkaar af. Tot en met 10 radiatoren bedragen de kosten voor het waterzijdig inregelen € 285,-. Heb je meer dan tien radiatoren, dan bedragen de kosten voor elke extra radiator € 25,-. Het eventueel aanbrengen of vervangen van een dubbel instelbare afsluiter bedraagt € 50,- per radiator, inclusief arbeid.

 

Snel terugverdiend

Dankzij de jaarlijkse besparing heb je de kosten voor het waterzijdig inregelen dus in veel gevallen al na 1,5 tot 2 jaar terugverdiend. Na die terugverdientijd gaat iedere bespaarde euro rechtsreeks je portemonnee in! Begin dus vandaag nog met besparen en laat ons je installatie inregelen.

 

Direct aanvragen

kosten-waterzijdig-inregelen

 

Het inregelen van je CV-installatie direct aanvragen?

Wil je het inregelen van je CV-installatie direct aanvragen? Vul dan hieronder het formulier in en je ontvangt binnen 1 werkdag antwoord. Onze adviseurs staan voor je klaar.

Voornaam*
Achternaam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Vraag of opmerking

Energiewacht West verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 

* Verplicht veld

© 2020, Energiewacht West.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer