Hoe kan je energie besparen op de verwarming?

De verwarming van je woning neemt tot wel 75% van je totale energieverbruik in. Door slim met warmte om te gaan kan je jaarlijks enkele tientjes tot zelfs honderden euro’s besparen op je energierekening. Met welke kleine aanpassingen leef je energiezuinig?

Voorkom warmteverlies en bespaar honderden euro’s

Door verstandig met je verwarming om te gaan kun je energieverspilling voorkomen. Volgens Milieu Centraal kan je door onderstaande tips toe te passen wel € 600,- per jaar aan energie besparen. In een huis dat nog niet is geïsoleerd kan dat oplopen tot wel € 1500,- per jaar.

 

Wij hebben de tips van Milieu Centraal om warmteverlies te voorkomen voor je op een rijtje gezet. Zo heb je meteen inzicht in de kleine aanpassingen die de meeste energiebesparing opleveren.

 

Handige tips

  • Let erop dat je de deur altijd sluit en de verwarming alleen aandoet in de ruimte waar je ook daadwerkelijk bent.
  • Zorg ervoor dat je je thermostaat ‘s nachts op 15 graden hebt staan.
  • Zet de thermostaat ook op 15 graden als je gedurende de dag weggaat.

Besparen én meer gemak met een slimme thermostaat

Door voor een slimme thermostaat te kiezen, verwarm je je huis nooit meer onnodig. Een slimme thermostaat past de temperatuur automatisch aan als je weg bent. Bovendien kun je met je smartphone op afstand de temperatuur regelen. Zo simpel kan energie besparen zijn.

 

 

Bespaar tot wel € 850,- door je woning te isoleren

Door je woning te isoleren kun je warmteverlies voorkomen. Zo hoef je geen extra gas te verbruiken om lekker warm te blijven en dat scheelt aanzienlijk op je energierekening.

 

Door een goede isolatie heb je geen last meer van tocht, vocht en schimmels en geniet je altijd van een aangename temperatuur in huis. Maar wat bespaar je nu precies op je energierekening? Wij hebben voor je op een rijtje gezet hoeveel je precies bespaart met woningisolatie.

Weten waarop je nog meer energie kunt besparen?

Naast letten op hoe je omgaat met de verwarming zijn er nog veel meer mogelijkheden om energiezuinig te leven. Waar wil jij op besparen?

 

Verlichting

Wassen & drogen

Elektrische apparaten

Warm water

Koelen & vriezen

© 2020, Energiewacht West.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.