MVO

Energiewacht West neemt haar verantwoordelijkheid binnen de duurzame doelstellingen van Nederland. Energiewacht West stelt dat ze haar werkgebied binnen een aantal jaren heeft voorzien van ‘nieuwe energie’; energiebesparende en duurzame maatregelen die bijdragen aan de CO2 reductie.

MVO met Energiewacht West

Energiewacht West neemt haar verantwoordelijkheid binnen de duurzame doelstellingen van Nederland. Energiewacht West stelt dat ze haar werkgebied binnen een aantal jaren heeft voorzien van ‘nieuwe energie’; energiebesparende en duurzame maatregelen die bijdragen aan de CO2 reductie. Energiewacht West motiveert en activeert mensen en organisaties om duurzamer te functioneren, want dat is voor iedereen weggelegd. We maken de overgang naar nieuwe energie, zoals warmtepompen en zonne-energie mogelijk, voor particulieren, de zakelijke markt en overheid. Dit doen we voor onze klanten, maar ook voor onszelf. Voor onze MVO-activiteiten hebben we in september 2017 het officiële MVO-certificaat voor sociaal en duurzaam ondernemen en werken in ontvangst mogen nemen. 

 

Als bedrijf vinden wij duurzaamheid belangrijk, hiermee houden we rekening in ons dagelijks functioneren. Door doorlopend te innoveren en te denken in kansen, blijven we ons MVO-beleid en de activiteiten verbeteren. We handelen pro actief en zoeken blijvend naar nieuwe toepassingen in de dagelijkse praktijk op het gebied van Milieu (Planet), Mens (People) en Markt (Profit).

 

Milieu

Wij gaan bewust om met de ecologische waarden en het milieu. We dragen actief bij aan het reduceren van CO2 uitstoot, niet alleen voor onze klanten ook voor onszelf. We borgen dit door een verantwoorde omgang met fossiele brandstoffen en grondstoffen, reduceren elektraverbruik en regelen onze inkoop, ons wagenpark en het afvalbeheer op verantwoorde wijze. Zo dragen wij bij aan een beter milieu.

Twee concrete voorbeelden van MVO activiteiten op het gebied van milieu zijn:

Zonnepanelen op bedrijfspand in Assen

Zonne-energie is een schone energievorm, daarnaast dragen zonnepanelen bij aan energiebesparing en zijn dan ook een belangrijke stap naar energieneutrale bedrijfspanden. Daken van bedrijfspanden lenen zich over het algemeen uitstekend voor het plaatsen van zonnepanelen, zo ook het dak van ons bedrijfspand in Assen. Op ons pand hebben we zonnepanelen geplaatst om bij te dragen aan de CO2 reductie en te besparen op energie.

Samenwerking met het Friendship Sportscentre

We proberen onder andere zoveel mogelijk bedrijven te voorzien voor duurzame energie oplossingen, door samen te werken bereik je meer. Daarom zoeken we de samenwerking op met sportverenigingen, woningcorporaties én soms in de vorm van een gift. Samen met Essent hebben we het Friendships Sports Centre voor kinderen met een beperking, voorzien van 250 zonnepanelen.

 

Bekijk het filmpje wat in samenwerking met Techniek Nederland hebben gemaakt.

Mens

Energiewacht West helpt mensen, de zakelijke markt en overheid bij de persoonlijke energietransitie, de overgang naar duurzame energie en het zuiniger omgaan met energie. Niet alleen met maatregelen, we proberen onze directe omgeving mee te nemen en te inspireren om individueel of collectief duurzaam en verantwoord te handelen. Hiermee dragen we bij aan een betere samenleving. Ook de ‘mens’ achter Energiewacht West staat centraal, we willen een goede werkgever zijn en hebben aandacht voor het welzijn, de veiligheid, het opleiden en de ontwikkeling van de medewerkers.

Twee concrete voorbeelden van MVO activiteiten op het gebied van mens zijn:

Vitaliteitsprogramma
Energiewacht is het vitaalste bedrijf van Drenthe 2017. De medewerkers van Energiewacht West zijn ‘Eigenwijs in balans’ de naam van een uitgebreid programma met activiteiten op het gebied van ontspanning, voeding, balans tussen werk en privé en bewegen. Samen met een vitaliteitscoach en een groep medewerkers hebben we dit programma ontwikkeld. Het goede aan dit programma is dat de medewerkers de vrijheid krijgen om deel te nemen en zelf te kiezen aan welke activiteiten ze deelnemen, en deze ruimte nemen ze ook!

 

Opleidingen 
We bieden onze medewerkers een divers opleidingsprogramma. De opleidingen zijn zowel werkgebonden als op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Door medewerkers een opleiding te laten volgen of bij te scholen, verbeteren de medewerkers het eigen perspectief, zijn ze breder inzetbaar, leren ze nieuwe vaardigheden en doen ze nieuwe bruikbare ervaringen op. Ook zijn we actief betrokken bij het ontwikkelen van een betere aansluiting tussen het onderwijs en de veranderlijke arbeidsmarkt.

 

Opleidingen

Markt

Als organisatie zijn we afhankelijk van handel in de markt, zonder winst hebben we immers geen bestaansrecht. We staan voor eerlijk zakendoen, transparantie, innovatie, houden leveranciersbeoordelingen en klanttevredenheid onderzoeken en hebben klachtenbeheersysteem professioneel ingericht. We zijn online goed bereikbaar en op het gebied van webcare zijn we sterk geprofessionaliseerd, waardoor we sneller en transparanter kunnen communiceren.

Twee concrete voorbeelden van MVO activiteiten op het gebied van markt zijn:

Energiewachtwest.nl

Onze website hebben we in 2016 volledig vernieuwd. Het is een interactieve en responsive website. Daarnaast is de structuur en inhoud helemaal aangepast, wat de vindbaarheid online sterk verbeterd en geschikt is voor bezoekers met diverse zoek strategieën.

© 2020, Energiewacht West.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.