Veiligheid cv-ketel

 

Hoe veilig is jouw cv-ketel? Voorkom onveilige situaties, zoals koolmonoxidevergiftiging of brand en vertrouw op de deskundigheid van onze installateurs en servicemonteurs. 

Is mijn CV-ketel veilig?

In je CV-ketel komen gas, lucht, water en elektriciteit in één toestel samen. Het is als consument niet eenvoudig om aan de buitenkant te zien of je CV-ketel veilig is. Na onjuiste installatie of slecht onderhoud kan bijvoorbeeld ongemerkt het reukloze en tegelijk dodelijke gas koolmonoxide lekken. En dat wil je niet. Het is daarom verstandig om je CV-ketel alleen te laten installeren en onderhouden door een erkend installateur! Kies je voor Energiewacht West, dan zit je gegarandeerd goed!

 

  • Laat je ketel plaatsen door een gecertificeerd installateur
  • Bij een nieuwe ketel: vervang de rookgasafvoer!
  • Zorg voor periodiek onderhoud van je CV-ketel

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide is een dodelijk, reukloos gas, dat kan vrijkomen tijdens verbrandingsprocessen. Bij slecht onderhouden CV-ketels loopt het risico op koolmonoxidevorming fors toe. Ook kan een gescheurde of verroeste rookgasafvoer voor het lekken van koolmonixode zorgen. Het gas zorgt voor gemiddeld elf doden en 200 ziekenhuisopnamen per jaar. Deskundige installatie en goed onderhoud van je CV-ketel is dan ook letterlijk van levensbelang!

Veiligheid bij installatie van je CV-ketel

De installatie van je CV-ketel is vakwerk en dat wil je door een erkende installateur laten uitvoeren. Met de gecertificeerde installateurs van Energiewacht West zit je goed! Naast perfecte installatie, zorgen wij tevens voor de verplichte vervanging van je rookgasafvoer. Wist je dat een rookgasafvoer maar zo'n 15 jaar meegaat? Daarna neemt door roest en scheurtjes de kans op lekkage van verbrandingsgassen en koolmonoxidevorming toe. 

 

Meer informatie over installatie

 

Veiligheidstips voor je CV-ketel

Het is niet eenvoudig om als consument te zien of je CV-ketel veilig is. Zelfs wanneer je niets bijzonders ziet of ruikt kunnen er toch gevaarlijke situaties zijn. Het is daarom verstandig om een deskundige te raadplegen. We hebben een paar tips op een rij gezet:

  • Met een koolmonoxidemelder heb je een relatief goedkoop instrument in handen om lekkage van koolmonoxide te vernemen.
  • Om brandgevaar te voorkomen is een brandmelder een goede investering. Daarmee word je direct gewaarschuwd in geval van brand of rook.
  • Laat je CV-ketel elk jaar controleren en onderhouden door een erkend installateur zoals Energiewacht West. Dan weet je zeker dat je CV-ketel veilig is. 

Veiligheid bij onderhoud van je CV-ketel

De installatie van je CV-ketel is vakwerk en dat wil je door een erkende installateur laten uitvoeren. Met de gecertificeerde installateurs van Energiewacht West zit je goed! Naast perfecte installatie, zorgen wij tevens voor de verplichte vervanging van je rookgasafvoer. Wist je dat een rookgasafvoer maar zo'n 15 jaar meegaat? Na 15 jaar neemt door roest en scheurtjes de kans op lekkage van verbrandingsgassen en koolmonoxidevorming toe.

 

Met vakkundig onderhoud door een van onze servicemonteurs voorkom je risico's. Sluit nu een onderhoudscontract af en profiteer meteen van onze scherpe actie! Er is al een een abonnement voor € 5,50 per maand.

 

Meer informatie over onderhoud 

© 2020, Energiewacht West.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.