Zonnepanelen in de winter rendabel?

Zonnepanelen in de winter rendabel?

Zonnepanelen in de winter

Zonnepanelen maken gebruik van zonlicht voor het opwekken van energie. Maar dit betekent niet dat zonnepanelen alleen presteren op warme zomerse dagen! Ook in de winter leveren je panelen energie op. Er wordt vaak gedacht dat zonnepanelen minder opbrengen bij koude temperaturen. Het tegendeel is waar!

 

De kou zorgt juist voor een betere geleiding en minder weerstand. Daardoor werken je panelen beter. Omdat je in de wintermaanden minder zonuren hebt en meer bewolking dan in de zomerse maanden ligt de totale opbrengst in de winter lager dan in het voorjaar. Kortom, zonnepanelen zijn ook in de winter rendabel, ze wekken alleen wat minder energie op dan in de maanden met veel zonuren.

 

Het beste rendement voor jouw zonnepanelen

In de lentemaanden leveren je zonnepanelen het beste rendement op. Dan staat de zon hoog waardoor het recht op de panelen kan schijnen en is het nog wel relatief koel. Wil je in direct het meeste profiteren van de zon en heb je nog geen zonnepanelen? Laat je zonnepanelen dan in de winter, in januari of februari installeren. Dan profiteer je het meest van de piekmaanden. 

 

In de wintermaanden kunnen zonnepanelen prima worden geïnstalleerd. Alleen onder extreme winterse omstandigheden, met veel ijs of sneeuw op het dak kan het voorkomen dat de installatie wordt uitgesteld. 

 

Meer weten over zonnepanelen?

Kortom: ook in de wintermaanden zijn zonnepanelen rendabel. Wil je direct profiteren van de meest zonnige maanden? Dan is het aan te raden om de zonnepanelen in de winter te laten installeren. Wil je meer weten over zonnepanelen en het beste advies in jouw situatie? Vul dan onderstaand formulier in:

 

Voornaam*
Achternaam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Vraag of opmerking

Energiewacht West verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 

* verplicht veld

 

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Zonnepanelen op een plat dak geschikt?
Zonnepanelen op een plat dak geschikt?

Zonnepanelen op een plat dak geschikt? Ben je van plan om zonnepanelen te laten plaatsen maar heb je geen (geschikt) schuin dak? Dan hebben...

Zonnepanelen reinigen
Zonnepanelen reinigen

Moet ik mijn zonnepanelen periodiek reinigen? Door de zelfreinigende laag die zonnepanelen hebben, is het in principe niet nodig om de...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020, Energiewacht West.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.