Energiewacht West, al 25 jaar het zonnetje in huis

 

Dit jaar bestaat Energiewacht West 25 jaar. Wat ooit begon als een bescheiden samenwerking tussen nutsbedrijven en installatiebranche in de regio’s Groningen en Drenthe is uitgegroeid tot een moderne organisatie met ruim 400.000 klanten.

 

Benieuwd hoe we bij jou het zonnetje in huis brengen? Kijk op onze pagina over zonne-energie.

Een feestelijk jaar!

2017 is een belangrijk jaar voor Energiewacht West, want we bestaan 25 jaar! We vieren dit jaar vol trots ons jubileum en maken een vernieuwde start met veel duurzame initiatieven. Onze monteurs brengen na 25 jaar nog steeds ‘het zonnetje in huis’, maar we doen dit duurzamer dan ooit tevoren met bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. Bekijk ons filmpje en laat je verrassen hoe snel de duurzame ontwikkelingen gegaan zijn de afgelopen 25 jaar.

 

In onderstaande tijdlijn vertellen wij het verhaal van Energiewacht West. Hoe we ooit gestart zijn als EDG Gaswacht. Hoe de samenwerking met Essent tot stand kwam en hoe deze samenwerking in een kwart eeuw tijd uitgegroeide tot een zeer succesvol team.

 

Hoe het begon: De EDG Gaswacht

 

 

In 1992 werd de EDG Gaswacht opgericht, een samenwerking tussen diverse nutsbedrijven en de installatiebranche in de regio’s Groningen en Drenthe. Je herinnert je vast de serviceauto's nog wel. Met tientalle Renault 4's en Simca's bedienden wij de klanten in ons werkgebied. EDG Gaswacht zorgde niet alleen voor de levering van gas en elektriciteit, maar ook voor het verhelpen van storingen aan de installaties.

Het begin van Energiewacht West

 

 

Een bijzonder samenwerkingsverband tussen energiebedrijf Essent en regionale installatiebedrijven. Samen vormden we een betrouwbare serviceorganisatie voor verwarmings- en warmwatertoestellen. Datzelfde jaar veranderde de naam van EDG Gaswacht in Energiewacht West. In 1994 werd ons eigen opleidingscentrum opgezet waarmee we toen al direct investeerden in de kwaliteit van onze monteurs. Processen werden geoptimaliseerd en in 1995 sleepten we het ISO 9001 certificaat in de wacht, gevolgd door VCA in 2004 en het ISO 14001 Milieucertificaat in 2014.

Voorbereiding op de eeuwwisseling

 


Herinner jij je de eeuwwisseling nog? Voorafgaand aan de eeuwwisseling was er wereldwijd grote angst voor storingen aan elektriche apparatuur. De millenniumbug zou vele apparaten in de nacht van 31 december 1999 op 1 januari 2000 laten uitvallen. Het was niet ondenkbaar dat ook CV-ketels om middernacht massaal zouden kunnen uitvallen. Om die reden stond het voltallige team van Energiewacht West klaar om elke storing zo snel mogelijk op te lossen. Gelukkig bleek alle angst voor het uitvallen van CV-ketels ongegrond. De ketels bleven ook na middernacht netjes branden.

De lancering van InHome Energiewacht West

 


In 2001 werd in nauwe samenwerking met Essent en nog 7 andere, soortgelijke bedrijven InHome als formule in de markt gezet. InHome gaf een nieuw impuls aan de samenwerking tussen Essent en de installatiebedrijven met de focus op wooncomfort voor haar klanten. Omdat binnen deze samenwerking heel Nederland kan worden bediend, gaat er een landelijke campagne van start. Door de grote naamsbekendheid van Essent is deze campagne erg succesvol en maakt Energiewacht West een sterke groei door.

Nieuw letterbeeld

 


In 2006 krijgt Energiewacht West het nieuwe, herkenbare letterbeeld met de vlam. Het aanbod van producten wordt verbreed naar verkoop, verhuur en onderhoud van warmteproducten. Om de samenwerking met Essent extra te benadrukken worden de activiteiten uitgevoerd onder het label “Samen met Essent”.

Energiewacht West ook actief in de Randstad

 


In 2007 spreiden we onze vleugels uit richting de Randstad. Met deze uitbreiding zijn we in staat om ons lokale ondernemerschap te combineren met met een landelijke uitstraling. Ook biedt het ons mogelijkheden om gezamenlijke voordelen op het gebied van marketing en productontwikkeling te realiseren. Zo bereiken we al snel 400.000 contracten op de particuliere en klein-zakelijke markt.

Energiewacht West verhuist!

 


In 2009 verhuist Energiewacht West naar Assen. Het oude kantoor in Veendam wordt vervangen door een nieuw, modern hoofdkantoor, gelegen op een prachtige zichtlocatie aan de A28. Midden in het servicegebied van Noordoost-Nederland! Het prachtige pand in Assen biedt plaats aan ruim 60 medewerkers. Ook de nevenvestigingen worden opnieuw gehuisvest. Energiewacht West heeft naast het hoofdkantoor in Assen vestigingen in Groningen, Nieuw Buinen, Alphen aan den Rijn en Rotterdam.

'Hands on' mentaliteit

 


Energiewacht is uitgegroeid tot een betrouwbare en solide serviceorganisatie. Onze nuchtere, informele ‘hands on’ mentaliteit wordt alom herkend en gewaardeerd. Energiewacht West denkt niet in problemen, maar in oplossingen. En voor onze klanten gaan we door het vuur!

Een duurzame toekomst

 


Energiewacht wil niet alleen nieuwe energie leveren, we willen ons ook blijven ontwikkelen. Op die manier zijn we in staat een nog prominentere rol in de markt van verwarmings- en warmwaterapparatuur te spelen. Met nieuwe producten, nieuwe oplossingen en nieuwe technieken op gebied van wooncomfort en duurzame energie. Wij zijn klaar voor de toekomst!

© 2020, Energiewacht West.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.