De subsidie voor isolatie is tijdelijk verhoogt naar 30%

Het isoleren van een woning is niet goedkoop. Maar met isolatie bespaart u direct geld en geniet u van meer wooncomfort. Meer goed nieuws, vanaf 1 juni kunt u als huiseigenaar tijdelijk gebruik maken van een verhoogde subsidie. In plaats van 20% kunt u zo’n 30% van de kosten voor isolatie terugvragen. Hierdoor heeft u isolatie nóg sneller terugverdiend.

 

Meer comfort en minder kosten


Door uw woning te isoleren bespaart u jaarlijks tot € 700,- op uw energierekening besparen. Zo verdient u deze investering gemiddeld binnen drie jaar terug. Een goede isolatie betekent energiezuiniger wonen. Dus uw woning isoleren is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu!

 

Tijdelijk: subsidie isolatie 2020 verhoging naar 30%


Sinds 2019 is er een subsidie beschikbaar vanuit ’energiebesparing eigen huis’. Met deze subsidie krijgt u zo’n 20% van de isolatiekosten terug. In deze onzekere tijden wil de overheid huiseigenaren helpen bij het verduurzamen van hun huis. De subsidie is daarom tijdelijk verhoogd naar 30% van het bedrag dat in isolatiemaatregelen is geïnvesteerd. Dit betekent dat u een groot deel van de investering kunt terugvragen, waardoor de kosten flink dalen. Dit jaar is dus hét moment om uw woning te isoleren: deze verhoging geldt namelijk tot 31 december 2020.

 

Hoe kan ik subsidie voor isolatie aanvragen?


U heeft recht op subsidie als u uw woning laat isoleren en twee of meer isolatiemaatregelen tegelijkertijd inzet. Het aanvragen van de subsidie kost wat tijd en moeite, maar hier helpen we u ook graag bij.

Wilt u meer informatie over het isoleren van uw huis of de subsidiemogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Terug

Meer nieuws

© 2020, Energiewacht West.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer