Vijf redenen waarom je je CV-ketel moet vervangen

Vijf redenen waarom je je CV-ketel moet vervangen


Het vervangen van een oude CV-ketel heeft veel voordelen. Zo is een nieuwe CV-ketel voorzien van de modernste technologieën, is de CV-ketel energiezuiniger en kun je weer jaren vooruit. We benoemen hieronder een 5-tal situaties. Herken je één van de onderstaande situaties? Overweeg dan eens om je CV-ketel te vervangen.

 

1.  Je CV-ketel is op leeftijd

Een CV-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. Soms gaan goed onderhouden CV-ketels iets langer mee. Maar over het algemeen geldt: hoe ouder de CV-ketel, hoe groter de kans op storingen. Vooral in de winterperiode zien we een toename in het aantal storingen. En natuurlijk altijd op een moment dat het niet uitkomt. Gelukkig zorgen veel van onze klanten steeds vaker dat ze deze vervelende situaties voor zijn omdat ze de CV-ketel tijdig hebben vervangen.

 

2.  De nieuwste technologie

De afgelopen jaren zijn voorzieningen en mogelijkheden voor warmwater en verwarming snel veranderd. Je kunt niet alleen gemakkelijker en sneller je huis verwarmen, maar ook energie besparen. Zo wordt in veel nieuwe en energiezuinige CV-ketels gebruik gemaakt van de warmte uit rookgassen om water te verwarmen voor bijvoorbeeld een verfrissende douche of verwarming van je woning. Deze nieuwe technieken zorgen voor een betere voorziening van warmwater. Ook heb je sneller een aangename temperatuur in huis en minder storingen.

Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om bijvoorbeeld je CV-ketel op afstand te bedienen met je telefoon of tablet. De techniek heeft niet stil gestaan, en daar kan jij van profiteren.

 

Nieuwe technologieën zorgen dus voor:

  • Verhoogd wooncomfort
  • Lager energieverbruik
  • Minder storingen

 

3.  Hoger wooncomfort

Heeft jouw CV-ketel moeite om het huis te verwarmen of heb je altijd een tekort aan warm water? Dan kun je erover nadenken om een CV-ketel te kopen met een hogere comfortwaarde voor warm water. Een hogere comfortwaarde geeft je een grotere warmwatercapaciteit, en dus langer warm water bij het douchen!

 

4.  Een verbouwing

Het verbouwen of aanpassen van je woning zal ook van invloed zijn op je wensen op gebied van comfort. Zo heeft een goed geïsoleerd huis minder verwarmingsvermogen nodig en heb je, wanneer je bijvoorbeeld een luxe douche plaatst, juist meer warmwater nodig. Ga je bijvoorbeeld je badkamer verbouwen, en heb je meer warm water nodig? Of ga je jouw huis energiezuiniger maken? Denk dan eens opnieuw na over je verwarming en warmwater voorziening. Je kunt namelijk veel geld besparen door een kleinere of energie zuinigere CV-ketel te plaatsen. Daarnaast voorkom je situaties waarbij je huis of douche koud is.

 

5.  Bespaar op energiekosten

Heb je nog een oudere CV-ketel of een oud type HR-ketel ? Dan kun je veel geld besparen. Nieuwe HR-ketels hebben een veel hoger rendement. Zo maken ze efficiënt gebruik van restwarmte en slimme technologieën. Hoeveel je uiteindelijk kunt besparen ligt natuurlijk ook aan jouw woonsituatie en hoe je de CV-ketel gaat gebruiken.

 

We hebben de energiebesparing, die je kunt behalen door je CV-ketel te vervangen door een HR CV-ketel met 107% rendement, voor je op een rijtje gezet. Welke van de drie besparingen past het beste bij jouw situatie?

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Energiewacht West Koudebrug
Koudebrug: wat is het, wat zijn de gevolgen en hoe kan je het oplossen?

Wat is een koudebrug? Een koudebrug (ook wel warmtebrug of een thermische brug genoemd) is een deel van de buitenste laag van een gebouw waar...

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?
Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van je energieverbruik en je dakoppervlak. Het beste is om...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020, Energiewacht West.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.