Zelf een storing oplossen

Zelf een storing oplossen

 

Wist u dat iedereen zijn ketel zelf kan ontluchten en bijvullen? Daar hoeft u niet eens een technische achtergrond voor te hebben. Komt u er toch niet uit en heeft u een service- en onderhoudsabonnement bij Energiewacht West? Dan kunnen onze monteurs dat natuurlijk ook doen.

 

 

Uw cv-ketel bijvullen

Uw ketel zelf bijvullen is vaak makkelijker dan u denkt. Het enige wat u nodig heeft is een doekje, een emmer, een slang en een waterpomptang. Om het u wat te vergemakkelijken hebben wij een handige video gemaakt waarin wij uitleggen hoe u zelf uw cv-ketel kunt bijvullen.

 

Bekijk de video

 

Uw cv-ketel ontluchten

Ook is het eenvoudig om uw cv-ketel te ontluchten. Hier heeft u een ontluchtingssleutel, een doekje en een dweil voor nodig. Ook voor deze simpele handeling hebben wij een handige video gemaakt waarin wij uitleggen hoe u zelf uw cv-ketel kunt ontluchten.

 

Bekijk de video

 

Storingen

Ook storingen kunt u, met een beetje digitale hulp van ons, zelf vaak oplossen. Controleer eerst de volgende veel gemaakte fouten om zeker te weten dat er sprake is van een storing:

  • Er druppen geen warmwaterkranen
  • De stekker zit in het stopcontact en de cv-ketel is ingeschakeld
  • De zekeringen zijn niet defect en de aardschakelaar staat op "in"
  • De gaskraan staat volledig open
  • De kamerthermostaat is voldoende hoog ingesteld
  • Er staan voldoende radiatorkranen open

Heeft u al het bovenstaande gecontroleerd? Dan kunt u bijvoorbeeld de cv-ketel resetten of de waterdruk checken. Lukt het niet om de storing op te lossen? Kijk dan bij Storing melden, hoe wij u hierbij kunnen helpen.  

 

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Energiewacht West Koudebrug
Koudebrug: wat is het, wat zijn de gevolgen en hoe kan je het oplossen?

Wat is een koudebrug? Een koudebrug (ook wel warmtebrug of een thermische brug genoemd) is een deel van de buitenste laag van een gebouw waar...

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?
Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van je energieverbruik en je dakoppervlak. Het beste is om...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020, Energiewacht West.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.